Jehněčí svíčková ve vinné marinádě
31 min.
Ingredience
- 800gramůJehněčí maso
- Na vinnou marinádu
- 150mililitrůVíno červené
- 1,5lžíceWorcester
- 1stroužekČesnek
- 1,5lžíceSójová omáčka
- 100mililitrůVoda pitná
- 2lžičkyMouka kukuřičná
- 0,5lžíceTymián čerstvý
- 0,25lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
24 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
122 mg
Cukr
248 mg
Postup přípravy
- 1Jehněčí svíčkovou potřeme marinádou a necháme pod fólií asi půl hodiny marinovat. Poté maso na grilu, který jsme předehřáli na střední teplotu, opékáme ze všech stran asi 8 minut. Grilované maso necháme chvilku stát a nakrájíme na plátky o tloušťce asi 2,5 cm. Podáváme polité zbylou vinnou marinádou, kterou jsme zahřáli.
- 2Na vinnou omáčku na mírném plameni svaříme víno, jemně posekané lístky tymiánu, sůl, pepř, worcester, sójovou omáčku a prolisovaný česnek. Ve vodě rozmícháme kukuřičnou mouku a zahustíme jí omáčku. Na mírném plameni povaříme do zhoustnutí asi 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.