Jehněčí taštičky
80 min.
Ingredience
- 450gramůJehněčí maso
- 600gramůBrambory
- 200gramůCeler řapíkatý
- 1kusCibule červená
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 450gramůMouka chlebová
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSádlo škvařené
- 175mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1171 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
63 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku, špetku soli, máslo, sádlo, propracujeme, vyklopíme na pomoučněný vál a pomalu přiléváme vodu. Vypracujeme hladké těsto.
- 2Mleté jehněčí maso vložíme do mísy, přidáme na kostičky pokrájené brambory, pórek, najemno nasekanou cibuli, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
- 3Těsto rozdělíme na 4 díly a z každého vyválíme placku. Do středu placky naklademe masovou směs, okraje těsta potřeme vodou a těsto přeložíme. Konce k sobě důkladně přitiskneme. Hotové taštičky klademe na plech vyložený pečícím papírem.
- 4Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Taštičky propíchneme vidličkou, povrch potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby. Pečeme 50 minut.
- 5Po upečení servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.