Jehněčí taštičky

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1171 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
63 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mouku, špetku soli, máslo, sádlo, propracujeme, vyklopíme na pomoučněný vál a pomalu přiléváme vodu. Vypracujeme hladké těsto.
  • 2
    Mleté jehněčí maso vložíme do mísy, přidáme na kostičky pokrájené brambory, pórek, najemno nasekanou cibuli, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
  • 3
    Těsto rozdělíme na 4 díly a z každého vyválíme placku. Do středu placky naklademe masovou směs, okraje těsta potřeme vodou a těsto přeložíme. Konce k sobě důkladně přitiskneme. Hotové taštičky klademe na plech vyložený pečícím papírem.
  • 4
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Taštičky propíchneme vidličkou, povrch potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby. Pečeme 50 minut.
  • 5
    Po upečení servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.