Jehněčí tažín s meruňkami a šalotkami
480 min.
Ingredience
- 2kilogramyJehněčí kýta
- 600gramůŠalotka
- 400gramůMeruňky
- 85gramůMandle loupané
- 2kusyCitrony
- 1lžíceKoření ras el hanout
- 3lžíceMed včelí
- 4lžíceKoriandr čerstvý
- 400gramůKuskus
- 250gramůJogurt bílý
- 4stroužkyČesnek
- 1lžíceKmín drcený
- 2lžičkySkořice mletá
- 2lžičkyZázvor mletý
- 2lžičkyKoriandr mletý
- 7gramůŠafrán
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 150mililitrůVývar drůbeží
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1315 kcal
Bílkoviny
79 g
Tuky
66 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
7 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si marinádu: Olivový olej vyšleháme se dvěma lžícemi medu, utřeným česnekem, kmínem, skořicí, zázvorem, koriandrovými semínky a šafránem.
- 2Jehněčí maso opepříme a potřeme marinádou. Necháme přes noc v lednici.
- 3Poté maso z marinády vyjmeme, necháme okapat a pečeme přiklopené alobalem 6-7 hodin na 140 °C. Poté okryjeme a slijeme vypečenou šťávu a pečeme na 200 °C.
- 4K jehněčímu masu přidáme šalotky a pečeme 15 minut. Poté přidáme i meruňky a mandle.
- 5Slitou vypečenou šťávu vyšleháme s citronovou šťávou, přidáme ras el hanout, zbylý med a vývar a přelijeme tím jehněčí. Pečeme 20 minut.
- 6Krájíme až po 10 minutách, podáváme s kuskusem, který jsme si připravili podle návodu, a jogurtem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.