Jehněčí tažín s meruňkami a šalotkami

480 min.
Maroko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1315 kcal
Bílkoviny
79 g
Tuky
66 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
7 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si marinádu: Olivový olej vyšleháme se dvěma lžícemi medu, utřeným česnekem, kmínem, skořicí, zázvorem, koriandrovými semínky a šafránem.
  • 2
    Jehněčí maso opepříme a potřeme marinádou. Necháme přes noc v lednici.
  • 3
    Poté maso z marinády vyjmeme, necháme okapat a pečeme přiklopené alobalem 6-7 hodin na 140 °C. Poté okryjeme a slijeme vypečenou šťávu a pečeme na 200 °C.
  • 4
    K jehněčímu masu přidáme šalotky a pečeme 15 minut. Poté přidáme i meruňky a mandle.
  • 5
    Slitou vypečenou šťávu vyšleháme s citronovou šťávou, přidáme ras el hanout, zbylý med a vývar a přelijeme tím jehněčí. Pečeme 20 minut.
  • 6
    Krájíme až po 10 minutách, podáváme s kuskusem, který jsme si připravili podle návodu, a jogurtem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.