Jehněčí tokáň

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
39 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
478 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné, vykostěné a omyté maso nakrájíme na hrubé nudličky.
  • 2
    Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme, přidáme máslo a oloupanou, jemně nasekanou cibuli, kterou necháme jen zpěnit. Do základu vložíme osolené a opepřené jehněčí maso a přidáme česnek utřený se solí. Vysmahneme do tuku, přimícháme rajčatový protlak, přilijeme víno a trochu vody. Zvolna dusíme, až je maso měkké. Šťávu nezahušťujeme, dochutíme ji citronovou šťávou.
  • 3
    Podáváme s rýží, těstovinami nebo haluškami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.