Jehněčí tokáň
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůJehněčí kýta
- 50gramůSlanina vepřová
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 100mililitrůVíno bílé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1stroužekČesnek
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
39 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
478 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné, vykostěné a omyté maso nakrájíme na hrubé nudličky.
- 2Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme, přidáme máslo a oloupanou, jemně nasekanou cibuli, kterou necháme jen zpěnit. Do základu vložíme osolené a opepřené jehněčí maso a přidáme česnek utřený se solí. Vysmahneme do tuku, přimícháme rajčatový protlak, přilijeme víno a trochu vody. Zvolna dusíme, až je maso měkké. Šťávu nezahušťujeme, dochutíme ji citronovou šťávou.
- 3Podáváme s rýží, těstovinami nebo haluškami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.