Jehněčí v listovém těstě
20 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 10gramůPažitka
- 500gramůJehněčí maso mleté
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyRajčata
- 300mililitrůOlej stolní
- 500gramůListové těsto
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1575 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
140 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rajčata opláchneme od nečistot a pokrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na drobno. Pažitku také nasekáme na drobno.
- 2Wok pánev rozpálíme na prudkém ohni a vlijeme lžičku oleje. Nasypeme do pánve maso, přidáme cibuli, prolisujeme česnek a za stálého míchání opékáme. Po minutě přidáme rajčata, sůl, pepř a pokračujeme v opékání dalších pět minut.
- 3Těsto rozválíme na pracovní ploše. Masovou směs smícháme s pažitkou a dáme do listového těsta. Vše zabalíme, na konci pevně uzavřeme, aby nám nevytékala šťáva.
- 4Do wok pánve opět nalijeme olej a taštičky v něm tři minuty smažíme, dokud není těsto křupavé. Dle potřeby obracíme, před podáváním necháme usušit v ubrousku, abychom pokrm zbavili přebytečného oleje.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.