Jehněčí v mátové omáčce
130 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 30gramůZázvor celý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 50mililitrůOlej olivový
- 2lžíceMed včelí
- 1lžíceOcet vinný
- 50mililitrůWhisky
- 3lžíceMáta
- 500gramůBrambory
- 800gramůJehněčí maso
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
661 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
37 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme cibuli a zázvor, nastrouháme do mističky, přidáme špetku soli, papriku, olej, důkladně promícháme. Pekáč vymastíme olejem, vložíme do něj jehněčí maso a potřeme marinádou z misky. Zakryjeme, necháme hodinu péct v troubě.
- 2Pekáč vytáhneme z trouby, maso potřeme medem, podlijeme vodou a pečeme dalších 20 minut. Hotové maso dáme stranou, pekáč zalijeme 200 ml vody. Pět minut vaříme, poté vodu scedíme do malého hrnce. Do mastné vody přidáme mátu, ocet a whisky. Maso touto omáčkou následně poléváme.
- 3Brambory omyjeme, zabalíme do alobalu. Vložíme je do trouby (kde můžeme zároveň péci maso) a pečeme, dokud nezměknou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.