Jehněčí zadělávané
110 min.
Ingredience
- 1kusMrkev kořen
- 600gramůJehněčí plec
- 1lžičkaSůl
- 4kusyHřebíček
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaMuškátový květ
- 60gramůŽampiony čerstvé
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1kusPetržel - nať
- 0,25kusCeler bulvový
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
25 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme, zalijeme vodou a přidáme sůl, cibuli protknutou hřebíčky, očištěnou celou karotku, celer a svazek bylinek. Vše uvaříme doměkka. Vývar ocedíme, zeleninu nakrájíme a bylinky s cibulí odstraníme.
- 2Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji vývarem a krátce povaříme. Přidáme citronovou šťávu a muškátový květ, vložíme uvařené maso, zaleninu a čtvrtky žampionů podušených na másle. Necháme přejít varem.
- 3Nakonec přilijeme smetanu s rozšlehaným žloutkem. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou.
- 4Podáváme s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.