Jehněčí zapečené s bramborem
160 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 800gramůJehněčí kotlety
- 750gramůBrambory
- 400mililitrůHovězí vývar základní
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2kusyMrkev kořen
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
684 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
40 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do pánve vložíme 30 g másla a kotlety osmažíme z každé strany cca 5 minut.
- 2Polovinu brambor naskládáme do hrnce, pokryjeme 1/2 vrstvou nakrájené cibule a nakrájenou mrkví. Osolíme, opepříme. Položíme opečené kotlety, dáme vrstvu cibule a mrkve, uzavřeme vrstvou brambor. Zalijeme vývarem a pokapeme zbývajícím máslem. Přiklopený hrnec dáme do trouby na 30 minut při teplotě 200 °C. Poté teplotu snížíme na 150 °C a dusíme ještě 60 minut. Nakonec teplotu zvýšíme na 200 °C, hrnec odkryjeme a dopečeme ještě 40 minut, dokud brambory nezhnědnou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.