Jehněčí závin
70 min.
Ingredience
- 1kilogramJehněčí krkovice
- 300gramůBrambory
- 300gramůMrkev kořen
- 150gramůHrášek
- 50gramůMáslo čerstvé
- 200gramůJogurt bílý
- 500gramůListové těsto
- 8gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 200gramůSýr Eidam cihla 30%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1471 kcal
Bílkoviny
75 g
Tuky
100 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso nakrájíme na malé kousky a za stálého míchání orestujeme na másle. Přihodíme brambory a mrkev, nakrájené na kostičky a ještě chvíli opečeme.
- 2Po odstavení z plotny vmícháme strouhaný sýr, jogurt, sůl, pepř a čerstvý nebo mražený hrášek.
- 3Listové těsto rozválíme na silnější plát a na něj rozložíme připravenou směs. Zavineme, pořádně utěsníme okraje a položíme na vymazaný plech tak, aby konec závinu zůstal vespod. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.