Jelení guláš flambovaný

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
794 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
44 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso z jelení kýty odblaníme, nakrájíme na kostky, polovinu oloupané cibule nadrobno, polovinu na plátky a rozebereme na kroužky, očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, rajčata na kostičky, česnek prolisujeme, anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, houby na plátky.
  • 2
    V hrnci rozpálíme olej, přidáme polovinu másla, rozpustíme, přisypeme mrkev, drobnou cibuli, maso, osmažíme, polijeme koňakem a zapálíme. Jakmile koňak dohoří, podlijeme vínem, vývarem, osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem, přidáme rajčata, česnek a dusíme téměř doměkka. Zahustíme hotovou jíškou a dodusíme. Mezitím vedle v pánvi na zbytku másla osmahneme slaninu, přidáme houby, kroužky cibule a krátce podusíme.
  • 3
    Guláš rozdělíme na talíře, doplníme vařenými bramborami, které přelijeme houbovou směsí z pánve.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.