Jelení guláš flambovaný
90 min.
Ingredience
- 900gramůJelení kýta
- 300gramůCibule
- 80gramůMrkev kořen
- 30mililitrůMartell cognac
- 200mililitrůVíno červené
- 1000mililitrůVývar z hovězích kostí
- 100gramůRajčata
- 4stroužkyČesnek
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 3gramyTymián čerstvý
- 600gramůBrambory vařené
- 200gramůHouby čerstvé
- 30gramůJíška hotová tmavá
- 100gramůAnglická slanina
- 80gramůOlej olivový
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
794 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
44 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso z jelení kýty odblaníme, nakrájíme na kostky, polovinu oloupané cibule nadrobno, polovinu na plátky a rozebereme na kroužky, očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, rajčata na kostičky, česnek prolisujeme, anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, houby na plátky.
- 2V hrnci rozpálíme olej, přidáme polovinu másla, rozpustíme, přisypeme mrkev, drobnou cibuli, maso, osmažíme, polijeme koňakem a zapálíme. Jakmile koňak dohoří, podlijeme vínem, vývarem, osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem, přidáme rajčata, česnek a dusíme téměř doměkka. Zahustíme hotovou jíškou a dodusíme. Mezitím vedle v pánvi na zbytku másla osmahneme slaninu, přidáme houby, kroužky cibule a krátce podusíme.
- 3Guláš rozdělíme na talíře, doplníme vařenými bramborami, které přelijeme houbovou směsí z pánve.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.