Jelení guláš na slanině
120 min.
Ingredience
- 1000gramůJelení maso
- 60gramůSádlo škvařené
- 200gramůCibule
- 250gramůSlanina vepřová
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 3gramyKmín celý
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusMasox
- 10gramůCitronová kůra
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 4gramyMajoránka
- 1200mililitrůVoda pitná
- 4stroužkyČesnek
- 360gramůChléb konzumní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
34 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z masa odřežeme všechny šlachy a blány, maso nakrájíme na kostky, slaninu bez kůže na drobné kostičky, cibuli nadrobno nasekáme, česnek prolisujeme, citronovou kůru nastrouháme najemno.
- 2V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli, zasypeme mletou paprikou, krátce osmahneme, okmínujeme, přidáme maso, podusíme ve vlastní šťávě, osolíme, opepříme.
- 3Jakmile se šťáva vysmahne na tuk, zaprášíme moukou, smícháme s tukem, podlijeme vodou, přihodíme kostku masoxu, ochutíme česnekem, citronovou kůrou, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Hustotu guláše regulujeme vodou, nakonec ovoníme majoránkou.
- 4Vedle v pánvi rozškvaříme slaninu a nalijeme do hrnce. Provaříme a odstavíme.
- 5Podáváme s čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.