Jelení guláš s červeným vínem
125 min.
Ingredience
- 1kilogramJelení maso
- 1kilogramCibule
- 2lžícePaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 5kusůNové koření celé
- 5kusůJalovec
- 1lžíceSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPovidla švestková
- 100gramůSlanina vepřová
- 1lžíceSádlo škvařené
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2decilitryVíno červené
- 0,5kusBadyán
- 10gramůSkořice celá
- 1lžičkaCukr krupice
- 1kusHřebíček
- 300gramůBrusinky
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 3decilitryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
722 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
31 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Jelení maso omyjeme a pokrájíme na kousky velikosti sousta. Očistíme cibuli, drobně ji pokrájíme a v hrnci na rozpáleném oleji osmažíme do zlatohněda. Přimícháme sladkou papriku, divoké koření (0,5 lžičky pepř celý, 5 ks nové koření, 5 ks jalovec), rychle promícháme a krátce osmažíme. Dáme pozor, aby se paprika nepřipálila. Pak přidáme maso, sůl, mletý pepř, švestková povidla, promícháme, přilijeme 3 dl vody a dusíme.
- 2Slaninu pokrájíme na drobné kostičky, přidáme 1 lžíci sádla a v druhém hrnci slaninu dozlatova vypražíme, přimícháme hladkou mouku a uděláme tmavší jíšku. Dáme pozor, aby se nepřipálila.
- 3Maso za občasného míchání dusíme do doby, až je měkké a zůstala jen šťáva z masa. Pak ji do guláše přimícháme.
- 4Mezitím v malém rendlíku svaříme červené víno (asi 2 minuty) s badyánem, skořicí, cukrem a hřebíčkem. Pak víno přecedíme přímo do hrnce ke guláši, promícháme a necháme přejít varem.
- 5Porce jeleního guláše ozdobíme brusinkami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.