Jelení guláš s houbami a ořechy
120 min.
Ingredience
- 1000gramůJelení maso
- 400gramůCibule
- 5gramůKmín drcený
- 6gramůNové koření celé
- 2gramyBobkový list
- 30gramůKečup
- 40gramůHořčice
- 15gramůPodravka
- 3gramyPepř černý mletý
- 60gramůPaprika mletá sladká
- 150gramůHouby čerstvé
- 150mililitrůVíno červené
- 3stroužkyČesnek
- 3gramyMajoránka
- 60gramůOřechy vlašské
- 120gramůŠlehačka ve spreji
- 30gramůJíška hotová tmavá
- 600gramůBrambory vařené
- 150gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
774 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
45 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso odblaníme, nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, houby na plátky, česnek prolisujeme, ořechy trochu nadrtíme.
- 2V hrnci na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě do vysmahnutí na tuk. Posypeme mletou paprikou, promícháme, podlijeme červeným vínem, horkou vodou, okořeníme kmínem, novým kořením, bobkovým listem, ochutíme hořčicí, kečupem, podravkou a dusíme téměř doměkka. Nyní přidáme česnek, majoránku, houby, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme. Před podáváním vyndáme celé koření. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.
- 3Porce guláše na talíři posypeme drcenými ořechy a ozdobíme šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.