Jelení guláš s kančím masem
110 min.
Ingredience
- 600gramůJelení maso
- 400gramůKančí maso
- 700gramůCibule
- 50gramůČesnek
- 70gramůSlanina vepřová
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 5gramůKmín celý
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyJalovec
- 3gramyNové koření mleté
- 1200mililitrůVoda pitná
- 20gramůJíška hotová tmavá
- 600gramůBramborový knedlík
- 150gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
746 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
37 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Jelení maso nakrájíme na kostky, prorostlejší kančí maso nakrájíme také na kostky, vepřovou slaninu na nudličky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme slaninu a osmahneme, přidáme cibuli a jakmile zezlátne, přidáme jelení i kančí maso, osmažíme, zasypeme mletou paprikou, necháme rozpustit v tuku, osolíme, opepříme, okořeníme kmínem, mletým jalovcem, novým kořením, podlijeme troškou vody a dusíme téměř doměkka. Nyní ochutíme česnekem, dolijeme vodu, zahustíme jíškou a dodusíme.
- 3Guláš podáváme s bramborovým knedlíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.