Jelení guláš s kozími rohy
110 min.
Ingredience
- 900gramůJelení maso
- 200gramůPaprika sterilovaná
- 400gramůCibule
- 1kusMasox
- 50gramůChléb konzumní
- 50gramůČesnek
- 3gramyMajoránka
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 1200mililitrůVoda pitná
- 300gramůRohlíky celozrnné
- 150mililitrůVíno červené
- 30gramůSolamyl - bramborový škrob
- 100gramůProtlak rajčatový
- 100gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
20 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Odblaněné jelení maso nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a promícháme se solamylem. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, nakládané kozí rohy na proužky, česnek prolisujeme, chlebovou střídku natrháme na malé kousky. V hrnci na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přisypeme maso, zprudka osmažíme, přidáme rajčatový protlak, mletou papriku, masox, podlijeme vodou a dusíme téměř doměkka. Ochutíme česnekem, osolíme, opepříme, přidáme kozí rohy, majoránku, přilijeme trochu červeného vína, zahustíme kousky chleba, provaříme, zmírníme oheň a zvolna dodusíme. Guláš podáváme s celozrnným pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.