Jelení guláš s rajčaty
80 min.
Ingredience
- 900gramůJelení kýta
- 400gramůCibule
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyKmín celý
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 4stroužkyČesnek
- 3gramyMajoránka
- 1000mililitrůVoda pitná
- 150gramůPaprikové lusky čerstvé
- 30gramůMouka polohrubá
- 300gramůVeka
- 250gramůRajčata
- 120gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
25 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso z jelení kýty odblaníme, nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, rajčata na kostičky, papriky bez jádřinců na slabé proužky, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci roztavíme sádlo a zpěníme na něm cibuli, přidáme maso, prudce osmahneme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, okmínujeme, ochutíme česnekem, ovoníme majoránkou, podlijeme trochou vody a dusíme téměř doměkka. Šťávu necháme vydusit na tuk, zaprášíme moukou, promícháme, přidáme rajčata, papriky, podlijeme zbytkem vody, podle chuti dosolíme a dodusíme.
- 3Hotový guláš podáváme s plátky bílé veky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.