Jelení guláš s rajčaty

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
25 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso z jelení kýty odblaníme, nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, rajčata na kostičky, papriky bez jádřinců na slabé proužky, česnek prolisujeme.
  • 2
    V hrnci roztavíme sádlo a zpěníme na něm cibuli, přidáme maso, prudce osmahneme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, okmínujeme, ochutíme česnekem, ovoníme majoránkou, podlijeme trochou vody a dusíme téměř doměkka. Šťávu necháme vydusit na tuk, zaprášíme moukou, promícháme, přidáme rajčata, papriky, podlijeme zbytkem vody, podle chuti dosolíme a dodusíme.
  • 3
    Hotový guláš podáváme s plátky bílé veky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.