Jelení guláš s uzeným bůčkem
120 min.
Ingredience
- 150gramůVepřový bok uzený
- 900gramůJelení maso
- 250gramůCibule
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 8gramůPodravka
- 3stroužkyČesnek
- 25gramůJíška hotová tmavá
- 200gramůZelenina nakládaná
- 600gramůBrambory vařené
- 80gramůSádlo škvařené
- 1400mililitrůVoda pitná
- 100gramůKosti hovězí morkové
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
39 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Bůček vykostíme, kosti dáme stranou, maso nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, nakládanou zeleninu scedíme. Jelení maso zbavíme všech blan a pokrájíme na kostky.
- 2V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli, bůček a osmažíme. Přidáme maso, česnek, posypeme mletou paprikou, přidáme hovězí kost a kost z uzeného bůčku, podlijeme vodou a vaříme přibližně hodinu. Vyndáme kosti, přidáme nakládanou zeleninu, dochutíme Podravkou, zahustíme jíškou a dovaříme.
- 3Guláš podáváme s vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.