Jelení guláš s václavkami
110 min.
Ingredience
- 1000gramůJelení maso
- 500gramůCibule
- 40gramůČesnek
- 500gramůVáclavky
- 10gramůKmín celý
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 30gramůJíška hotová tmavá
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 600gramůBramborový knedlík
- 100gramůSlanina vepřová
- 80gramůSádlo škvařené
- 80gramůMáslo čerstvé
- 50gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
762 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
39 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Jelení maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, slaninu bez kůže na nudličky, česnek prolisujeme, václavky očistíme, menší hlavy ponecháme vcelku, větší přepůlíme.
- 2V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme slaninu, mírně rozškvaříme, přidáme cibuli, maso, orestujeme, zalijeme rajčatovým protlakem, posypeme mletou paprikou, rozpustíme v tuku, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a dusíme aspoň 1 hodinu.
- 3Vedle v pánvi na másle podusíme houby s kmínem, přimícháme do guláše, přidáme česnek, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme.
- 4Guláš podáváme s bramborovým knedlíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.