Jelení guláš s václavkami

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
762 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
39 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jelení maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, slaninu bez kůže na nudličky, česnek prolisujeme, václavky očistíme, menší hlavy ponecháme vcelku, větší přepůlíme.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme slaninu, mírně rozškvaříme, přidáme cibuli, maso, orestujeme, zalijeme rajčatovým protlakem, posypeme mletou paprikou, rozpustíme v tuku, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a dusíme aspoň 1 hodinu.
  • 3
    Vedle v pánvi na másle podusíme houby s kmínem, přimícháme do guláše, přidáme česnek, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme.
  • 4
    Guláš podáváme s bramborovým knedlíkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.