Jelení guláš z masa a vnitřností
120 min.
Ingredience
- 400gramůJelení maso
- 200gramůHovězí ledviny
- 200gramůJátra hovězí
- 200gramůHovězí srdce
- 400gramůCibule
- 100gramůSádlo škvařené
- 5gramůKmín celý
- 30gramůPaprika mletá sladká
- 1kusMasox
- 2gramyBobkový list
- 3gramyNové koření celé
- 30gramůJíška hotová tmavá
- 6stroužkůČesnek
- 3gramyMajoránka
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 300gramůChléb konzumní
- 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
25 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso, játra, ledviny a srdce odblaníme, zbavíme všech žilek a nakrájíme na kostky, nemáme-li jelení vnitřnosti, použijeme hovězí. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci na rozpuštěném sádle zpěníme cibuli, přisypeme kmín, mletou papriku, osmahneme, přidáme maso, srdce, krátce osmažíme, podlijeme horkou vodou, přihodíme kostku Masoxu, okořeníme bobkovým listem, novým kořením a dusíme přibližně 30 minut. Nyní přidáme játra, ledvinky, česnek, majoránku, osolíme, opepříme podle chuti, zahustíme tmavou jíškou, dodusíme. Hustotu guláše upravujeme horkou vodou.
- 3Guláš podáváme s čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.