Jelení guláš z masa a vnitřností

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
25 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso, játra, ledviny a srdce odblaníme, zbavíme všech žilek a nakrájíme na kostky, nemáme-li jelení vnitřnosti, použijeme hovězí. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
  • 2
    V hrnci na rozpuštěném sádle zpěníme cibuli, přisypeme kmín, mletou papriku, osmahneme, přidáme maso, srdce, krátce osmažíme, podlijeme horkou vodou, přihodíme kostku Masoxu, okořeníme bobkovým listem, novým kořením a dusíme přibližně 30 minut. Nyní přidáme játra, ledvinky, česnek, majoránku, osolíme, opepříme podle chuti, zahustíme tmavou jíškou, dodusíme. Hustotu guláše upravujeme horkou vodou.
  • 3
    Guláš podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.