Jelení guláš z r. 1952

100 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
29 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jelení plec omyjeme a pokrájíme na kousky velikosti sousta. Oloupeme cibuli a drobně ji pokrájíme. V hrnci na rozpáleném sádle cibuli osmažíme do zlatohněda, ale nesmí být spálená. Přimícháme k ní sladkou papriku, velmi rychle ji promícháme a hned zalijeme 4 dl vody, aby paprika nezhořkla. Přidáme pokrájené jelení maso, rajčatový protlak, promícháme a dusíme ve vlastní šťávě. Přidáme sůl, pepř, kmín, majoránku, gulášové koření, rozetřený česnek a jednu malou omytou feferonku.
  • 2
    Slaninu pokrájíme na kostičky a v druhém hrnci ji dozlatova vysmažíme.
  • 3
    Maso za občasného míchání dusíme do doby, až je měkké. Potom je vyjmeme a dáme do hrnce se slaninou. Šťávu z masa necháme vysmažit, poté ji poprášíme moukou, promícháme, dochutíme citronovou kůrou a pár kapkami citronové šťávy, černým pivem, promícháme a přecedíme na maso.
  • 4
    Guláš s masem povaříme 1-2 minuty a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.