Jelení guláš zapečený s cibulí
120 min.
Ingredience
- 1000gramůJelení maso
- 1000gramůCibule
- 100gramůSádlo škvařené
- 30gramůPaprika mletá sladká
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 4gramyJalovec
- 3gramyKmín drcený
- 2gramyTymián sušený
- 800mililitrůVývar z hovězích kostí
- 40gramůMouka polohrubá
- 300gramůChléb konzumní
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
643 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
26 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Jelení maso odblaníme, omyjeme, ponecháme vcelku. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
- 2V pekáčku rozehřejeme kousek sádla, posypeme mletou paprikou, necháme rozpustit. Maso osolíme, opepříme, vložíme do pekáčku, obložíme cibuli, okořeníme mletým jalovcem, drceným kmínem, tymiánem, podlijeme trochou vývaru, přidáme česnek, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme alespoň hodinu. Podle potřeby maso podléváme vývarem. Maso vyjmeme, nakrájíme na kostky, vypečenou šťávu posypeme polohrubou moukou, promícháme. Vrátíme do pekáčku kostky masa, podle potřeby přilijeme vývar a ještě dvacet minut zapékáme.
- 3Guláš vyndáme, rozdělíme na talíře a podáváme s čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.