Jelení hřbet s krustou
100 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůSlanina vepřová
- 40mililitrůOlej olivový
- 350mililitrůVíno červené
- 125mililitrůVývar z hovězích kostí
- 125gramůStrouhanka
- 20gramůCukr krupice
- 20gramůMáslo čerstvé
- 3gramyNové koření mleté
- 2lžičkyMartell cognac
- 10gramůCitronová kůra
- 50mililitrůPomerančová šťáva
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 10gramůProvensálské koření
- 1200gramůJehněčí hřbet
- 40mililitrůVíno madeira
- 60mililitrůSmetana ke šlehání 30%
- 1lžičkaJalovec
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1276 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
92 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Maso okořeníme provensálským kořením a jalovčinkami a obložíme plátky špeku. Maso vložíme do pekáče špekem nahoru. Přidáme nahrubo nasekanou cibuli a v předehřáté troubě pečeme při 220 °C.
- 2Po 20 minutách přilijeme vývar a červené víno, teplotu zmírníme na 175 °C a pečeme dalších 30 minut.
- 3Vejce, strouhanku, cukr, máslo, nové koření, 3 lžíce červeného vína a koňak smícháme. Zapneme gril. Odstraníme plátky špeku. Pečeni hustě potřeme 3/4 strouhankové směsi a grilujeme v troubě asi 10 minut dozlatova. Vyjmeme a uložíme v teple.
- 4Omáčku zbavíme tuku, přidáme červené víno, provensálské koření, zbytek strouhankové směsi, citronovou kůru a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Přidáme pomerančovou a citronovou šťávu, ochutíme solí a pepřem a zjemníme smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.