Jelení játra na kari
50 min.
Ingredience
- 900gramůJátra jelení
- 100gramůCibule
- 10gramůKari koření
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 2gramyKmín drcený
- 50gramůOlej slunečnicový
- 300mililitrůVíno červené
- 120gramůOmáčka tatarská
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
14 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
960 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Jelení játra odblaníme a nakrájíme na slabé plátky, cibuli nadrobno. Plátky jater posypeme kari kořením, v pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmahneme dorůžova, přiložíme játra a orestujeme z obou stran. Podlijeme červeným vínem a dusíme, dokud játra nezměknou a šťáva se téměř nevydusí. Nakonec játra osolíme, opepříme a okmínujeme.
- 2Játra rozdělíme na talíře, doplníme tatarskou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.