Jelení kapsa
70 min.
Ingredience
- 1000gramůJelení kýta
- 12gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 60gramůStrouhanka
- 100mililitrůMléko polotučné
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůSlanina vepřová
- 1kusVejce slepičí
- 15mililitrůMartell cognac
- 30gramůSádlo škvařené
- 600gramůBrambory pečené
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
26 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Žampiony nakrájíme na plátky, strouhanku namočíme v mléce, slaninu nakrájíme na drobné kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme slaninu, žampiony, osmažíme, přidáme vejce, osolíme, opepříme, rychle promícháme, odstavíme, pokapeme koňakem a přimícháme namočenou strouhanku.
- 2Odblaněnou jelení kýtu nakrájíme na silnější plátky, do každého nožem nařízneme otvor, který naplníme žampionovou směsí. Kapsu zašijeme nebo zpevníme párátky, maso vložíme do pekáčku, přidáme sádlo, sůl, pepř, pekáček dáme do trouby. Pečeme při střední teplotě a za občasného podlévání vodou asi půl hodiny. Kapsy rozdělíme na talíře a podáváme s pečeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.