Jelení kapsa

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
26 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony nakrájíme na plátky, strouhanku namočíme v mléce, slaninu nakrájíme na drobné kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme slaninu, žampiony, osmažíme, přidáme vejce, osolíme, opepříme, rychle promícháme, odstavíme, pokapeme koňakem a přimícháme namočenou strouhanku.
  • 2
    Odblaněnou jelení kýtu nakrájíme na silnější plátky, do každého nožem nařízneme otvor, který naplníme žampionovou směsí. Kapsu zašijeme nebo zpevníme párátky, maso vložíme do pekáčku, přidáme sádlo, sůl, pepř, pekáček dáme do trouby. Pečeme při střední teplotě a za občasného podlévání vodou asi půl hodiny. Kapsy rozdělíme na talíře a podáváme s pečeným bramborem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.