Jelení kýta na smetaně

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
778 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
26 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu nakrájíme na menší hranolky, cibuli nadrobno, očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo.
  • 2
    Jelení maso prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme, vložíme do hrnce s rozpáleným olejem, osmažíme ze všech stran. Maso vyjmeme z hrnce, na olej nasypeme cibuli se zeleninou, orestujeme, vrátíme do hrnce maso, podlijeme vývarem, okořeníme bobkovým listem, novým kořením, jalovcem a podusíme. Až se vývar částečně odpaří, přilijeme víno, ve smetaně rozmícháme mouku, přidáme do hrnce. Vaříme, dokud maso nezměkne.
  • 3
    Měkké maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a přelijeme smetanovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.