Jelení kýta na smetaně
90 min.
Ingredience
- 1000gramůJelení kýta
- 50gramůSlanina vepřová
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 120gramůCibule
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůPetržel kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 400mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 300mililitrůVíno bílé
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyNové koření celé
- 2gramyBobkový list
- 3gramyJalovec
- 10gramůSůl
- 600gramůKnedlík kynutý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
778 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
26 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na menší hranolky, cibuli nadrobno, očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo.
- 2Jelení maso prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme, vložíme do hrnce s rozpáleným olejem, osmažíme ze všech stran. Maso vyjmeme z hrnce, na olej nasypeme cibuli se zeleninou, orestujeme, vrátíme do hrnce maso, podlijeme vývarem, okořeníme bobkovým listem, novým kořením, jalovcem a podusíme. Až se vývar částečně odpaří, přilijeme víno, ve smetaně rozmícháme mouku, přidáme do hrnce. Vaříme, dokud maso nezměkne.
- 3Měkké maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a přelijeme smetanovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.