Jelení maso se švestkami
32 min.
Ingredience
- 5lžicOlej sezamový
- 150gramůKompot švestkový
- 1lžíceOcet vinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř cayenský
- 1špetkaHřebíček mletý
- 1špetkaKoriandr mletý
- 1hrstKoriandr čerstvý
- 4lžícePivo světlé 10% 3,9% obj.
- 4lžícePovidla švestková
- 1špetkaZázvor mletý
- 400gramůJelení maso
- 125mililitrůBujón hovězí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
12 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
447 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Použijeme vykoštěný hřbet. Maso omyjeme a nakrájíme na plátky.
- 2Ve woku rozpálíme olej a maso na něm za stálého míchání cca 4min orestujeme.
- 3Přidáme okapané švestky a přilijeme vývar. Poté vmícháme povidla, ocet a pivo a 6-8min podusíme.
- 4Ochutíme solí, pepřem, zázvorem, hřebíčkem a mletým koriandrem.
- 5Čerstvý koriandr opláchneme, necháme okapat a lístky otrháme. Dozdobíme jimi maso a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.