Jelení medailonky s hříbkovou omáčkou
90 min.
Ingredience
- 1000gramůJelení kýta
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 2gramyJalovec
- 1gramTymián sušený
- 2gramyKmín drcený
- 5mililitrůCitronová šťáva
- 50gramůSádlo škvařené
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůZelenina kořenová
- 80gramůCibule
- 30gramůJíška hotová tmavá
- 20gramůKečup
- 200gramůHříbky čerstvé
- 600gramůBrambory vařené
- 50gramůSlanina vepřová
- 3stroužkyČesnek
- 7gramůPodravka
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 160gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
26 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jelení kýtu odblaníme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, cibuli nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, slaninu nakrájíme na drobné kostičky, hříbky na plátky, česnek prolisujeme.
- 2V hlubší pánvi rozehřejeme sádlo, máslo, přisypeme slaninu, osmahneme, přidáme cibuli s kořenovou zeleninou, zpěníme, přiložíme plátky masa a z obou stran je orestujeme. Podlijeme vývarem, okořeníme drceným jalovcem, tymiánem, kmínem a česnekem. Přidáme kečup, rajčatový protlak, plátky hříbků, zakápneme citronovou šťávou a podusíme.
- 3Když je maso měkké, vyjmeme z pánve, šťávu zahustíme tmavou jíškou, dochutíme podravkou a ještě krátce podusíme.
- 4Maso upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme omáčkou z pekáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.