Jelení medailonky s hříbkovou omáčkou

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
26 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jelení kýtu odblaníme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, cibuli nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, slaninu nakrájíme na drobné kostičky, hříbky na plátky, česnek prolisujeme.
  • 2
    V hlubší pánvi rozehřejeme sádlo, máslo, přisypeme slaninu, osmahneme, přidáme cibuli s kořenovou zeleninou, zpěníme, přiložíme plátky masa a z obou stran je orestujeme. Podlijeme vývarem, okořeníme drceným jalovcem, tymiánem, kmínem a česnekem. Přidáme kečup, rajčatový protlak, plátky hříbků, zakápneme citronovou šťávou a podusíme.
  • 3
    Když je maso měkké, vyjmeme z pánve, šťávu zahustíme tmavou jíškou, dochutíme podravkou a ještě krátce podusíme.
  • 4
    Maso upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme omáčkou z pekáčku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.