Jelení medailonky s ovocnou smetanovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 400gramůNudle domácí
- 100mililitrůVíno portské
- 2lžíceKompot brusinkový
- 200gramůSmetana 12% (konzumní)
- 50gramůSýr Gorgonzola
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 640gramůJelení maso
- 1lžíceMáslo bylinkové
- 200gramůZvěřinový vývar
- 1lžíceKoňak Armaňak
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
619 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
25 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
60 mg
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Nudle vaříme podle návodu na obalu na skus, slijeme, necháme okapat a dáme na teplé místo.
- 2Zvěřinový fond, portské a brusinkový kompot nebo brusinkovou zavařeninu smícháme a při vysoké teplotě svaříme na polovinu. Přidáme smetanu, znovu přivedeme k varu a vaříme, až je omáčka dostatečně hustá. Omáčku propasírujeme přes síto a zahřejeme. Přidáme gorgonzolu a ponorným mixérem umixujeme. Přidáme máslo a vše umixujeme do pěny. Omáčku ochutíme solí, pepřem a koňakem a udržujeme teplou. Jelení medailonky osušíme a okořeníme solí a pepřem. V pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a prudce v něm opečeme medailonky po každé straně stačí asi 2 minuty.
- 3Maso s nudlemi rozdělíme na talíře a podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.