Jelení plátky dušené

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
32 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jelení kýtu odblaníme, nakrájíme na plátky, slaninu bez kůže na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, broskve v kompotu scedíme a nakrájíme na slabé plátečky. V pánvi roztavíme sádlo, plátky kýty osolíme, opepříme, posypeme drceným jalovcem, mletou paprikou a osmažíme na sádle z obou stran. Přisypeme cibuli, osmahneme, podlijeme červeným vínem, ochutíme česnekem, přidáme slaninu, broskve, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme doměkka. Plátky masa upravíme na talíře a přelijeme šťávou z pánve. Jako přílohu podáváme plátky bílé veky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.