Jelení plátky dušené
40 min.
Ingredience
- 900gramůJelení kýta
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 50gramůOlej slunečnicový
- 50gramůAnglická slanina
- 4stroužkyČesnek
- 300mililitrůVíno červené
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 3gramyJalovec
- 100gramůKompot broskvový
- 300gramůVeka
- 80gramůCibule
- 100gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
32 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Jelení kýtu odblaníme, nakrájíme na plátky, slaninu bez kůže na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, broskve v kompotu scedíme a nakrájíme na slabé plátečky. V pánvi roztavíme sádlo, plátky kýty osolíme, opepříme, posypeme drceným jalovcem, mletou paprikou a osmažíme na sádle z obou stran. Přisypeme cibuli, osmahneme, podlijeme červeným vínem, ochutíme česnekem, přidáme slaninu, broskve, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme doměkka. Plátky masa upravíme na talíře a přelijeme šťávou z pánve. Jako přílohu podáváme plátky bílé veky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.