Jelení plátky grilované
45 min.
Ingredience
- 1000gramůJelení kýta
- 150mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 10mililitrůOmáčka sójová
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 1gramPaprika mletá pálivá
- 4stroužkyČesnek
- 1gramKmín mletý
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 20gramůSolamyl
- 2gramyJalovec
- 2gramyNové koření mleté
- 1gramTymián sušený
- 40gramůKečup ostrý
- 10gramůKoření grilovací
- 1kusVejce slepičí
- 300gramůChléb konzumní
- 250mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
800 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
48 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
1 g
Cukr
369 mg
Postup přípravy
- 1Maso z jelení kýty nakrájíme na plátky, naklepeme, do misky vlijeme olej, pivo, přikápneme sojovou omáčku, přidáme mletou papriku, pálivou papriku, prolisovaný česnek, kmín, sůl, pepř, mletý jalovec, nové koření, tymián, kečup, grilovací koření, vejce, Solamyl a důkladně promícháme. Touto marinádou plátky masa potíráme, zvolna grilujeme na otevřeném ohni. V průběhu grilování několikrát potřeme marinádou z každé strany.
- 2Grilované plátky podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.