Jelení plátky marinované
35 min.
Ingredience
- 900gramůJelení maso
- 200mililitrůVíno bílé
- 300gramůCibule
- 1kusVejce slepičí
- 60gramůHořčice Dijonská
- 30mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 12gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyBazalka
- 3gramySaturejka
- 250gramůVeka
- 250gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
698 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
42 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Jelení kýtu bez kosti odblaníme, nakrájíme na plátky, lehce naklepeme. Cibuli oloupeme nadrobno, bazalku se saturejkou posekáme na jemno. Do misky nalijeme olej, bílé víno, přidáme cibuli, vejce, hořčici, worcester, důkladně promícháme, plátky masa osolíme, opepříme, posypeme bazalkou, saturejkou a naložíme do marinády, necháme uležet aspoň hodinu.
- 2Marinované plátky smažíme v rozpálené pánvi zvolna po obou stranách, podle potřeby potíráme marinádou. V létě můžeme grilovat venku. Usmažené plátky masa podáváme s plátky bílé veky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.