Jelení plátky na bílém víně
60 min.

Ingredience
- 900gramůJelení kýta
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 150gramůŠunka dušená
- 20gramůPažitka
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 300mililitrůVíno bílé
- 50gramůOlej slunečnicový
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
22 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
549 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso z odblaněné jelení kýty nakrájíme na plátky, žampiony posekáme nadrobno, šunku nakrájíme na nudličky, pažitku posekáme najemno.
- 2V pánvi rozpálíme olej, plátky masa osolíme, opepříme a osmažíme na oleji z obou stran. Přidáme máslo, přisypeme žampiony se šunkou, osmahneme, posypeme pažitkou, podlijeme bílým vínem a dusíme, dokud se víno nevydusí na tuk.
- 3Plátky masa upravíme na talíře, doplníme žampiony se šunkou a podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.