Jelení plátky na pivu
50 min.
Ingredience
- 900gramůJelení kýta
- 4stroužkyČesnek
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 80gramůCibule
- 1gramBobkový list
- 2gramyJalovec
- 300mililitrůVývar z hovězích kostí
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 30gramůJíška hotová tmavá
- 600gramůBrambory vařené
- 60gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
18 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso z odblaněné jelení kýty nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Cibuli nakrájíme nadrobno.
- 2V pánvi rozehřejeme sádlo, přiložíme ochucené plátky masa a osmažíme z obou stran. Maso vyjmeme, do výpeku nasypeme cibuli, orestujeme, podlijeme vývarem, okořeníme jalovcem, bobkovým listem, vrátíme do šťávy maso a zvolna dusíme, dokud se tekutina nevydusí na tuk. Přilijeme pivo, zahustíme tmavou jíškou a krátce podusíme. Plátky masa na talířích doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou z pánve.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.