Jelení plátky s ovocnou omáčkou s houbami
75 min.
Ingredience
- 850gramůJelení maso
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKoření Zvěřina
- 50mililitrůMartell cognac
- 15mililitrůOlej slunečnicový
- 600gramůHouby čerstvé
- 80gramůMáslo čerstvé
- 80gramůCibule
- 220mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžícePetržel - nať
- 120gramůLesní plody - mražené
- 100mililitrůVíno červené
- 1kusCukr vanilka
- 2kusyHřebíček
- 1lžičkaHoubové koření
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
873 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
57 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso z jeleního hřbetu nakrájíme na plátky, naklepeme, posypeme solí a divokým kořením, zakapeme slunečnicovým olejem, koňakem a pod fólií necháme v chladničce alespoň 3 hodiny marinovat.
- 2Houby očistíme a hrubě nakrájíme, cibuli nakrájíme na kostičky, petrželovou nať usekáme nahrubo. Lesní ovoce opereme a necháme okapat.
- 3Na másle zpěníme cibuli, přidáme houby, sůl, houbové koření a zhruba 40 minut na mírném plameni vaříme, až odvaříme všechnu vodu z hub. Dušené houby zalijeme smetanou a vaříme, až omáčka zhoustne. Nakonec vmícháme petrželovou nať.
- 4V mezičase v rendlíku uvaříme omáčku z lesního ovoce, které zasypeme vanilkovým cukrem, skořicí, přidáme hřebíček a na mírném plameni necháme rozvařit. Poté je propasírujeme, zalijeme vínem a vaříme, až omáčka zhoustne.
- 5Jelení plátky zprudka smažíme na oleji zhruba 8 minut po obou stranách.
- 6Maso podáváme s houbami, přelité ovocnou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.