Jelení pochoutka
75 min.
Ingredience
- 600gramůJelení kýta
- 150gramůAnglická slanina
- 2kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 50gramůBrusinky sušené
- 2kusyMrkev kořen
- 200mililitrůVíno červené
- 200mililitrůVývar jehněčí
- 2lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
632 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
29 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Jelení kýtu nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme. Na rozpáleném sádle osmahneme nakrájenou slaninu a přidáme nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova. Přidáme maso, rozetřený česnek a po chvilce podlijeme vínem a dusíme doměkka.
- 2Přisypeme na kousky nakrájenou mrkev a brusinky, zalijeme vývarem a dusíme. Přidáme mletou papriku, sůl, pepř, promícháme, a poté podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.