Jelení řezy na švestkách
35 min.
Ingredience
- 500gramůJelení maso
- 1decilitrOlej sezamový
- 150gramůKompot švestkový
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 100gramůPovidla švestková
- 20mililitrůOcet vinný červený
- 1decilitrPivo tmavé 12% 4,0% obj.
- 9gramůSůl
- 4gramyPepř cayenský
- 2gramyZázvor mletý
- 2gramyHřebíček
- 2gramyKoriandr mletý
- 10gramůKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
29 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
965 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Jelení maso opláchneme a osušíme, nakrájíme na slabé proužky.
- 2Ve woku rozpálíme olej a maso za stálého míchání orestujeme 5 minut. Přidáme okapané kompotované švestky a podlijeme vývarem. Přidáme povidla, ocet a pivo a 10 minut necháme zakryté dusit. Osolíme, okořeníme kajenským pepřem, mletým zázvorem, hřebíčkem a koriandrem. Podáváme posypané nasekaným čerstvým koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.