Jelení řízky se slaninou
40 min.
Ingredience
- 600gramůJelení maso
- 200gramůSlanina vepřová
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 400gramůBramborová kaše
- 200gramůSýr Ementál (Primátor)
- 10gramůPetržel kudrnka
- 20gramůHořčice
- 50mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
835 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
58 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kýtu nakrájíme na 8 tenkých plátků, naklepeme, osolíme a opepříme. Slaninu a sýr nakrájíme na plátky, petrželku posekáme. Vždy mezi dva plátky kýty vložíme plátek slaniny a plátek sýru, okraje zpevníme párátky a maso lehce potřeme pikantní hořčicí.
- 2V pánvi rozpálíme olej a takto připravené řízky zvolna osmažíme z obou stran.
- 3Podáváme s bramborovou kaší a pokrm posypeme posekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.