Jelení steaky s bylinkovým máslem
37 min.
Ingredience
- 20gramůCibule
- 800gramůJelení maso
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1kusSardelové řezy
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůOkurky nakládané
- 1kusCitrony
- 80mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
36 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
304 mg
Postup přípravy
- 1Očištěný a omytý jelení hřbet nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme.
- 2Do másla vmícháme oloupanou, nasekanou cibuli, okurku, petrželku, sardelový řez a citronovou kůru. Ze směsi vytvarujeme váleček, zabalíme do alobalu a uložíme do chladničky.
- 3Připravené steaky opékáme na pánvi na oleji po obou stranách asi 6 minut. Hotové upravíme na nahřáté talíře a navrch položíme kolečko omytého citronu s bylinkovým máslem. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.