Jelení závin s pórkem

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
781 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
43 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Listové těsto necháme rozmrazit. Troubu předehřejeme na 200 °C. Pórek očistíme, omyjeme, nakrájíme na kroužky. V hrnci rozehřejeme olej. Mleté maso a pórek osmažíme. Přilijeme vývar, necháme přejít varem, osolíme, opepříme, necháme vychladnout.
  • 2
    Sýr nakrájíme na kostičky a smícháme s vychladlým masem. Listové těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše na plát o velikosti asi 30 x 45 cm. Na těsto rovnoměrně rozdělíme náplň. Závin opatrně stočíme.
  • 3
    Přehyb a povrch závinu potřeme trochou mléka. Závin pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 35 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.