Jelení závin s pórkem
65 min.
Ingredience
- 400gramůListové těsto
- 300gramůPórek
- 3mililitryOlej olivový
- 500gramůJelení maso
- 50mililitrůVývar zeleninový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 150gramůSýr Gouda 45%
- 20mililitrůMléko polotučné
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
781 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
43 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Listové těsto necháme rozmrazit. Troubu předehřejeme na 200 °C. Pórek očistíme, omyjeme, nakrájíme na kroužky. V hrnci rozehřejeme olej. Mleté maso a pórek osmažíme. Přilijeme vývar, necháme přejít varem, osolíme, opepříme, necháme vychladnout.
- 2Sýr nakrájíme na kostičky a smícháme s vychladlým masem. Listové těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše na plát o velikosti asi 30 x 45 cm. Na těsto rovnoměrně rozdělíme náplň. Závin opatrně stočíme.
- 3Přehyb a povrch závinu potřeme trochou mléka. Závin pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 35 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.