Jelení závitky plněné zeleninou

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
567 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
25 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso z odblaněné a očištěné jelení kýty nakrájíme na stejné plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme pikantní hořčicí, mrkev s celerem nastrouháme nahrubo, cibuli rozkrájíme nadrobno, slaninu pokrájíme na kostičky a promícháme s cibulí, mrkví a celerem. Zeleninovou směs se slaninou rovnoměrně rozložíme na plátky masa, zabalíme do závitků, zpevníme párátky, vyskládáme do pekáčku, přidáme máslo, sádlo, okořeníme mletým jalovcem, mletým novým kořením, kmínem, sušeným česnekem, podlijeme troškou vývaru a pekáček vložíme do trouby. Pečeme za občasného podlévání vývarem do měkka.
  • 2
    Upečené závitky upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme výpekem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.