Jelení závitky plněné zeleninou
80 min.
Ingredience
- 1000gramůJelení kýta
- 80gramůMrkev kořen
- 80gramůCeler bulvový
- 50gramůSlanina vepřová
- 120gramůCibule
- 120gramůHořčice
- 12gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůSádlo škvařené
- 2gramyJalovec
- 2gramyNové koření mleté
- 2gramyKmín mletý
- 2gramyČesnek sušený
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 600gramůBrambory vařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
567 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
25 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso z odblaněné a očištěné jelení kýty nakrájíme na stejné plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme pikantní hořčicí, mrkev s celerem nastrouháme nahrubo, cibuli rozkrájíme nadrobno, slaninu pokrájíme na kostičky a promícháme s cibulí, mrkví a celerem. Zeleninovou směs se slaninou rovnoměrně rozložíme na plátky masa, zabalíme do závitků, zpevníme párátky, vyskládáme do pekáčku, přidáme máslo, sádlo, okořeníme mletým jalovcem, mletým novým kořením, kmínem, sušeným česnekem, podlijeme troškou vývaru a pekáček vložíme do trouby. Pečeme za občasného podlévání vývarem do měkka.
- 2Upečené závitky upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.