Jelení závitky s bavorskými klobásami
65 min.
Ingredience
- 800gramůJelení kýta
- 400gramůMaso mleté - mix
- 8kusůKlobása bílá
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 4kusyNové koření celé
- 4kusyPepř černý celý
- 300mililitrůVoda pitná
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- Na jíšku
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
29 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
255 mg
Cukr
543 mg
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a potřeme mletým masem, které jsme osolili a opepřili. Na maso položíme klobásku, plátek zavineme a převážeme nití.
- 2V kastrolu na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, vložíme závitky, osmažíme, přidáme prolisovaný česnek, nové koření, celý pepř, zalijeme vývarem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
- 3Hotové závitky vyjmeme, zbavíme nití a odložíme. Do šťávy zašleháme jíšku připravenou z másla a hladké mouky, rozředíme vodou a alespoň patnáct minut provaříme. Nakonec varu do omáčky vložíme závitky, aby se prohřály.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.