Jelení závitky se slaninou
100 min.
Ingredience
- 900gramůJelení kýta
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 120gramůHořčice kremžská
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 160gramůCibule
- 90gramůOkurky nakládané
- 150gramůAnglická slanina
- 2kusyMasox
- 1gramTymián sušený
- 250gramůSmetana 16% (pochoutková)
- 600gramůRýže dušená
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
706 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
37 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso z odblaněné jelení kýty nakrájíme na plátky a důkladně rozklepeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu na tenké plátky, kyselé okurky také na plátky. Každý plátek masa z jedné strany pomažeme kremžskou hořčicí, poklademe plátky slaniny, na ně položíme po jednom plátku okurky, maso zabalíme do závitků, ovážeme nití, osolíme, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce.
- 2V pánvi rozpustíme máslo, přiložíme závitky a osmažíme po obvodu dorůžova. Závitky přendáme do pekáčku, na zbylém másle v pánvi osmahneme cibuli a přidáme k masu. Podlijeme vodou, přihodíme dvě kostky masoxu, okořeníme jalovcem, tymiánem, pekáček dáme do trouby a pečeme téměř doměkka. Nakonec přimícháme smetanu a dopečeme.
- 3Závitky rozdělíme na talíře, doplníme dušenou rýží a přelijeme smetanovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.