Jelení závitky se slaninou

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
706 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
37 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso z odblaněné jelení kýty nakrájíme na plátky a důkladně rozklepeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu na tenké plátky, kyselé okurky také na plátky. Každý plátek masa z jedné strany pomažeme kremžskou hořčicí, poklademe plátky slaniny, na ně položíme po jednom plátku okurky, maso zabalíme do závitků, ovážeme nití, osolíme, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce.
  • 2
    V pánvi rozpustíme máslo, přiložíme závitky a osmažíme po obvodu dorůžova. Závitky přendáme do pekáčku, na zbylém másle v pánvi osmahneme cibuli a přidáme k masu. Podlijeme vodou, přihodíme dvě kostky masoxu, okořeníme jalovcem, tymiánem, pekáček dáme do trouby a pečeme téměř doměkka. Nakonec přimícháme smetanu a dopečeme.
  • 3
    Závitky rozdělíme na talíře, doplníme dušenou rýží a přelijeme smetanovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.