Jelítka ze špenátu a králičího masa
55 min.
Ingredience
- 150gramůVepřová plec
- 250gramůSlanina vepřová
- 500gramůKrálík hřbet
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaKoriandr čerstvý
- 30gramůStrouhanka
- 250gramůŠpenát listový čerstvý
- 1kusBránice
- 6gramůPetržel - nať
- 40gramůMáslo čerstvé
- 100gramůRajčata
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
665 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
51 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso a slaninu pokrájíme na malé kousky, smícháme s kořením a strouhankou. Osolíme a opepříme. Maso necháme odpočinout v chladu cca 3 hodiny.
- 2Špenát propláchneme a necháme 5 minut povařit ve vroucí vodě.
- 3Bránici propláchneme, rozprostřeme na pracovní plochu, pokrájíme na 8 částí.
- 4Na každý kousek bránice dáme masovou směs, přidáme špenát, sekanou petržel a pevně zamotáme do tvaru zploštělé koule.
- 5Máslo rozehřejeme na pánvi a opečeme na něm 15 minut jelítka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.