Jelítková polévka

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
36 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
469 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou cibili nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme.
  • 2
    Vyprané kroupy přes noc namočíme do vody, druhý den osolíme, uvaříme doměkka a scedíme.
  • 3
    Cibuli zpěníme v hrnci na oleji, zaprášíme moukou a připravíme světlejší jíšku. Hotovou jíšku rozšeháme s trochou vody, přidáme masu z jelítek, osolíme, opepříme, vmícháme česnek, rozdrcenou majoránku a vmícháme zbytek vody.
  • 4
    Polévku alespoň patnáct minut vaříme za častého míchání. Před závěrem varu vmícháme kroupy, zahřejeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 30. 3. 2017
Jelítková polévka
Skvělá polévka🙂