Jelítková polévka
75 min.
Ingredience
- 2kusyJelítka domácí žemlová
- 40gramůCibule
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůOlej rostlinný
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceMajoránka
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,25lžičkaSůl
- 500mililitrůVoda pitná
- Na kroupy
- 50gramůJečné kroupy
- 500mililitrůVoda pitná
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
36 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
469 mg
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibili nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme.
- 2Vyprané kroupy přes noc namočíme do vody, druhý den osolíme, uvaříme doměkka a scedíme.
- 3Cibuli zpěníme v hrnci na oleji, zaprášíme moukou a připravíme světlejší jíšku. Hotovou jíšku rozšeháme s trochou vody, přidáme masu z jelítek, osolíme, opepříme, vmícháme česnek, rozdrcenou majoránku a vmícháme zbytek vody.
- 4Polévku alespoň patnáct minut vaříme za častého míchání. Před závěrem varu vmícháme kroupy, zahřejeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 30. 3. 2017
Jelítková polévka
Skvělá polévka🙂