Jemná artyčoková zelenina

22 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
187 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
16 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Malé artyčoky očistíme a podélně rozpůlíme. Odstraníme zárodky květů a plody vložíme do vody s citronovou šťávou.
  • 2
    Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme zrnek.
  • 3
    Rozehřejeme olivový olej a opékáme na něm oloupané, rozdrcené stroužky česneku, 2 snítky tymiánu a okapané artyčoky asi 8 minut. Přidáme rajčata a dusíme ještě 3 minuty. Podle chuti osolíme a opepříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.