Jemná artyčoková zelenina
22 min.
Ingredience
- 800gramůArtyčoky
- 1litrVoda pitná
- 1lžíceCitronová šťáva
- 400gramůRajčata
- 4lžíceOlej olivový
- 2kusyTymián čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
187 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
16 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Malé artyčoky očistíme a podélně rozpůlíme. Odstraníme zárodky květů a plody vložíme do vody s citronovou šťávou.
- 2Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme zrnek.
- 3Rozehřejeme olivový olej a opékáme na něm oloupané, rozdrcené stroužky česneku, 2 snítky tymiánu a okapané artyčoky asi 8 minut. Přidáme rajčata a dusíme ještě 3 minuty. Podle chuti osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.