Jemná kuřecí polévka

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
14 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa omyjeme a umeleme, pak je osolíme a smícháme s rozšlehanými vaječnými bílky. Kukuřici rozemeleme na kaši.
  • 2
    Ve větším hrnci přivedeme k varu kuřecí vývar, přidáme do něj rozemletou kukuřici a necháme projít varem. Polévku zahustíme moukou rozmíchanou v přiměřeném množství vody a za stálého míchání ji 1 minutu provaříme.
  • 3
    Potom vmícháme kaši z kuřecího masa a bílků, přidáme sezamový olej a sójovou omáčku, dochutíme pepřem a solí a za stálého míchání další 3 minuty vaříme.
  • 4
    Uvařenou polévku rozdělíme do servírovacích misek nebo talířů, do každé porce přidáme nakrájené uvařené uzené maso a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.