Jemná račí polévka
115 min.
Ingredience
- 50mililitrůOlej olivový
- 5kusůRak říční
- 70gramůCeler bulvový
- 70gramůMrkev kořen
- 70gramůPetržel kořen
- 2lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 1litrVývar rybí
- 50mililitrůOuzo - Metaxa Brandy
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaChilli koření mleté
- 1lžičkaDivoké koření celé
- 2kusyTymián čerstvý
- 1kusEstragon
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžíceCréme fraiche
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
35 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme olivový olej, zlehka na něm orestujeme očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu a přidáme skelety z raků. Vše restujeme asi 15 minut. Potom přidáme rajčatový protlak a přilijeme brandy, zapálíme a skelety se zeleninou flambujeme. Zalijeme rybím vývarem (nebo vodou), přidáme oloupaný česnek, bylinky a koření a vše na mírném ohni prováříme 1 hodinu.
- 2Poté přecedíme, vmícháme smetanu a créme fraiche. Zlehka zahustíme máslem a hladkou moukou. Polévku dalších 10-15 minut vaříme, potom mixérem vyšleháme na pěnu nebo propasírujeme přes sítko. Můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.