Jemná rýžová polévka se zeleninou
140 min.
Ingredience
- 250gramůHovězí maso přední
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 100gramůZelenina kořenová
- 50gramůMáslo čerstvé
- 150gramůRýže loupaná
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1šálekSmetana 12% (konzumní)
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
25 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
42 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso vaříme v osolené vodě doměkka.
- 2Maso scedíme a do vývaru přidáme na másle osmahnutou, očištěnou kořenovou zeleninu a propláchnutou rýži. Uvaříme doměkka, prolisujeme a nakonec do polévky přidáme žloutek rozkvedlaný ve smetaně.
- 3Uvařené maso můžeme nakrájet na kousky a přidat do polévky.
- 4Každou porci posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.