Jemná sekaná, pečená v košilce
95 min.
Ingredience
- 4kusyRohlíky bílé
- 2,5decilitryMléko polotučné
- 100gramůSlanina vepřová
- 2kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 600gramůHovězí maso zadní
- 250gramůVepřová plec
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5lžíceSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín drcený
- 180gramůBránice
- 3lžíceSádlo škvařené
- 1decilitrVoda pitná
- 1,5decilitryHovězí vývar základní
- 150gramůSalát hlávkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
868 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
51 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rohlíky pokrájíme na kolečka dáme je do mísy, zalijeme mlékem a necháme je dobře rozmočit. Slaninu pokrájíme na kostičky, v pánvi je vysmažíme téměř dozlatova. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Česnek očistíme a prolisujeme. Hovězí maso přední i zadní spolu s vepřovým pleckem omyjeme. Maso nakrájíme na kousky a jemně pomeleme (můžeme ho pomlít 2 x). K pomleté masu přidáme rozmačkané namočené rohlíky, cibuli, česnek, vejce, sůl, pepř, drcený kmín a vše důkladně promícháme.
- 2Nakonec přidáme slaninu i s omastkem a znovu vše promícháme. Z masové hmoty utvoříme 2 menší šišky a zabalíme je do košilky - bránice.
- 3Šišky vložíme do pekáčku, který jsme vytřeli sádlem. Sekanou podlijeme 1 dl vody a pekáček dáme do předehřáté trouby na 135°C. Sekanou pečeme přibližně 60-70 minut, během pečení maso poléváme výpekem, podle potřeby dolijeme hovězím vývarem.
- 4Omyjeme hlávkový salát, vodu setřepeme a listy ozdobně rozložíme na talíře. Upečenou sekanou vyjmeme, nakrájíme plátky, které poklademe na listy salátu, přelijeme je výpekem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.