Jemná sekaná, pečená v košilce

95 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
868 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
51 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rohlíky pokrájíme na kolečka dáme je do mísy, zalijeme mlékem a necháme je dobře rozmočit. Slaninu pokrájíme na kostičky, v pánvi je vysmažíme téměř dozlatova. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Česnek očistíme a prolisujeme. Hovězí maso přední i zadní spolu s vepřovým pleckem omyjeme. Maso nakrájíme na kousky a jemně pomeleme (můžeme ho pomlít 2 x). K pomleté masu přidáme rozmačkané namočené rohlíky, cibuli, česnek, vejce, sůl, pepř, drcený kmín a vše důkladně promícháme.
  • 2
    Nakonec přidáme slaninu i s omastkem a znovu vše promícháme. Z masové hmoty utvoříme 2 menší šišky a zabalíme je do košilky - bránice.
  • 3
    Šišky vložíme do pekáčku, který jsme vytřeli sádlem. Sekanou podlijeme 1 dl vody a pekáček dáme do předehřáté trouby na 135°C. Sekanou pečeme přibližně 60-70 minut, během pečení maso poléváme výpekem, podle potřeby dolijeme hovězím vývarem.
  • 4
    Omyjeme hlávkový salát, vodu setřepeme a listy ozdobně rozložíme na talíře. Upečenou sekanou vyjmeme, nakrájíme plátky, které poklademe na listy salátu, přelijeme je výpekem a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.