Jemná zelenina
35 min.
Ingredience
- 2lžíceVoda pitná
- 2lžíceOlej rostlinný
- 350mililitrůVývar zeleninový
- 2lžičkySolamyl
- 50mililitrůSmetana sójová
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaLibeček
- 500gramůMrkev kořen
- 50gramůPastinák
- 1lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
151 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
250 mg
Postup přípravy
- 1Mrkev a pastinák očistíme. Mrkev rozpůlíme a nakrájíme na plátky, pastinák na malé kostičky.
- 2V hrnci rozpálíme řepkový olej a zeleninu na něm dusíme asi 3 minuty. Přilijeme vývar, přidáme libeček a dusíme na mírném ohni asi 20 minut, pod pokličkou.
- 3Škrobovou moučku rozmícháme se dvěmi lžícemi studené vody. Smetanu přilijeme k zelenině a za stálého míchání přilijeme škrob. Necháme přijít k varu, pak hrnec sejmeme z plotny.
- 4Přimícháme nasekaný kopr, sůl a pepř. Podáváme k bramborové kaši nebo vegetariánským řízkům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.